Artigas si Almansa, in actiune la Marele Premiu al Argentinei

Artigas si Almansa, in actiune la Marele Premiu al Argentinei

06.04.2023

Fani, zgomot, viteza, atmosfera si actiune: MotoGP a facut o scurta oprire in Argentina pentru cel de-al 8-lea Grand Prix pe circuitul Termas de Rio Hondo weekendul trecut. CFMOTO Racing PruestelGP a luptat pentru podium la categoria Moto3. A doua din 23 de runde in 2023 a avut loc la cateva zile dupa evenimentul de lansare de sezon in Portugalia. In ciuda lungii calatorii in America de Sud, Xavi Artigas a fost plin de energie in goana de 18 tururi.

Artigas a dovedit din nou spirit de competitivitate cu CFMOTO, obtinand locul 8 dupa o scurta prabusire la Marele Premiu Michelin din Republica Argentina. 
Tanarul rookie David Almansa l-a inlocuit pe Joel Kelso, in timp ce australianul se recupereaza dupa accidentarea la glezna. Almansa a surprins audienta clasandu-se in top 3. 
Peste doua saptamani, MotoGP continua cu runda a treia pe Circuitul Americilor in Texas. 

In deschiderea sezonului din Portugalia, riderii de motociclete CFMOTO s-au luptat pentru un loc pe podium la categoria Moto3. Doar cateva zecimi de secunda au despartit echipa CFMOTO Racing PruestelGP de al doilea lor trofeu consecutiv la Portimao. Desi accidentul nefericit l-a vazut pe Joel Kelso iesind din schema pentru cursa de peste Atlantic si a doua faza a campaniei din Campionatul Mondial FIM 2023, Xavi Artegas a calatorit cu echipajul la Termas de Rio Hondo fericit in ceea ce priveste performanta sa din prima runda si nerabdator sa se afirme cu urmatoarea ocazie. 

Spre deosebire de Circuitul International Algarve, Termas de Rio Hondo a fost o pista mai rapida si plata, cu 14 viraje si o lungime de aproape 3 mile. Sambata, Artigas s-a clasat pe locul 15 in calificarea Q2, cand asfaltul era inca umed. 

Artigas ese pe locul 7 in clasamentul Moto3, la doar 11 puncte de Top3. Marele Premiu Red Bull al Americilor este cea mai lunga si complexa cursa din calendar si are loc la COTA in Austin, Texas. 

David Almansa: „A fost cea mai importanta cursa din viata mea si am reusit nu doar sa acumulez experienta, ci si sa concurez pentru podium in top. In ciuda conditiilor dificile, am avut un sentiment perfect cu CFMOTO si am fost complet concentrat asupra mea si asupra cursei. Din pacate, in turul final am fost impins de pe circuit si nu am mai avut sansa. Dar sunt foarte bucuros de cum am concurat in Campionatul Mondial si ii multumesc echipei CFMOTO Racing PruestelGP pentru sprijin! Multumesc si suporterilor mei!”. 

Moto3 2023 Gran Premio Michelin de la Republica Argentina

1. Tatsuki Suzuki (JPN) Honda 35:18.099
2. Diogo Moreira (BRA) KTM +4.571
3. Andrea Migno (ITA) KTM +4.699
4. Daniel Holgado (ESP) KTM +8.814
5. Scott Ogden (GBR) Honda +11.512
8. Xavier Artigas (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +12.467
17. David Almansa (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +41.959

Moto3 2023 Gran Premio Michelin de la Republica Argentina world championship standings

1. Daniel Holgado (ESP) KTM, 25 points
2. Diogo Moreira (BRA) KTM, 36
3. Tatsuki Suzuki (JPN) Honda, 27
4. David Muñoz (ESP) KTM, 20
5. Stefano Nepa (ITA) KTM, 19
7. Xavier Artigas (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP, 16
15. Joel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP, 7


CFMOTO Racing PruestelGP a concurat pentru podium la Marele Premiu al Argentinei

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO Thunder Racing Team a adus acasa doua medalii din Portugalia

Timp de 4 zile prin muntii, padurile si campiile din Portugalia, participantii la BP Ultimate Rally Raid au parcurs sute de kilometri. Riderii au pilotat pe ploaie si prin balti adanci, dar si prin soare arzator. Membrii CFMOTO Thunder Racing Team au...

Citeste mai mult