Alonso isi extinde dominatia dupa cursa de la Assen

Alonso isi extinde dominatia dupa cursa de la Assen

03.07.2024

Riderul CFMOTO Aspar, David Alonso, a luptat pentru podium pana la final. Jake Dixon a terminat pe locul patru dupa ce a reusit sa recupereze cinci pozitii. 

 


David Alonso a avut o revenire grozava pe pozitia a cincea la GP-ul olandez. Tanarul columbian a avut un weekend incarcat si plin de surprize, dar in timpul cursei a reusit sa faca un pas inainte, ceea ce i-a permis sa lupte pentru podium pana la ultimul viraj. Alonso s-a mentinut mereu in grupul de la conducere, compus din peste zece rideri in marea parte a cursei, reusind sa urce pana pe pozitia secunda. In ultimele tururi, grupul s-a compactat, iar Collin Veijer si Iván Ortolá au creat un spatiu in fata. Pana la finis, Alonso s-a implicat in batalia intensa pentru ultimul loc. Riderul CFMOTO Aspar Team a terminat pe locul 5. Iván Ortolá a castigat cursa, dupa ce l-a intrecut pe Veijer cu 12 sutimi de secunde, pentru a obtine prima sa victorie din sezon. Al doilea loc al olandezului il plaseaza pe doi in clasamentul general al campionatului mondial, depasindu-l pe Dani Holgado, care a incheiat cursa doar pe locul unsprezece la Assen, in timp ce Alonso si-a extins conducerea la 39 de puncte. CFMOTO Aspar Team conduce, de asemenea, in campionatul echipelor cu un avantaj de 23 de puncte fata de a doua plasata. 

 

 


Riderul CFMOTO Aspar Team, Joel Esteban, a terminat pe pozitia a cincisprezecea la Assen. Spaniolul, care a pornit de pe noua dupa una dintre cele mai bune calificari ale sale in Moto3, a reusit un start excelent si a urcat pe loul al patrulea. Totusi, Esteban a avut un un penalty dublu lung care i-a conditionat cursa. Esteban a luptat pana la final pentru a recupera si a incheiat pe locul al cincisprezecelea inscriind un punct. Fara timp la dispozitie pentru odihna, riderii Moto3 vor avea saptamana viitoare o oportunitate de a castiga puncte la GP-ul Germaniei, ultimul dinaintea pauzei.

 

Ai Ogura a castigat Moto2 la GP-ul Olandei, avandu-i alaturi pe podium pe Fermín Aldeguer si Sergio García. 

 

Riderul echipei CFMOTO Aspar, Jake Dixon, nu a urcat pe podium la GP-ul olandez. Britanicul a urcat de pe noua pe locul al patrulea intr-o cursa unde a avut un ritm incredibil. Dixon a incheiat weekend-ul intr-o nota pozitiva. Colegul sau de echipa, Izan Guevara, a terminat pe locul nouasprezece. Spaniolul s-a luptat sa fie confortabil cu motocicleta sa, indeosebi in fata. Guevara deja se gandeste la GP-ul german, unde spera sa uite de acest weekend si sa obtina un rezultat bun. 

 

 

 

 


Alonso isi impune dominatia dupa cursa de la Assen

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO HUNT THE WOLF 2024 promite actiune incendiara in off-road

13-17 mai 2024 Baisoara, Romania.5 zile de off-road racing1 CLASS: “Soft-Extreme”. Astazi debuteaza editia 2024 a competiei extreme cu ATV-uri, CFMOTO HUNT-THE-WOLF! Concurentii iau startul la 14-15.00, ora Romaniei. Se anunta o actiune incen...

Citeste mai mult