CFMOTO si Artigas, pe podium in Statele Unite 

CFMOTO si Artigas, pe podium in Statele Unite 

18.04.2023

Marele Premiu al Americilor a fost un show la intensitate maxima, runda a treia a Campionatului 2023 MotoGP oferind actiune din plin pe unul dintre cele mai lungi si dure circuite din calendar. CFMOTO a luat parte la Red Bull Grand Prix-ul Americilor pe circuitul din Austin, Texas si a obtinut pentru a doua oara un loc pe podium, multumita lui Xavi Artigas clasat pe pozitia a treia. 

Riderii CFMOTO in albastru au fost din nou protagonisti in cea mai frenetica si rapida clasa, Moto3. Tanarul rookie, David Almansa, care il inlocuieste pe Joel Kelso, s-a clasat pe locul 17 in cea de-a doua sa prezenta alaturi de echipa de curse CFMOTO Racing PruestelGP. 
CFMOTO a prezentat publicului gama sa de motociclete, inclusiv noua 450 SR.

MotoGP revine in Europa pentru runda a patra care se va desfasura peste doua saptamani pe circuitul spaniol Jerez - Angel Nieto.  

Portugalia, Argentina si acum Statele Unite ale Americii. MotoGP a continuat aventura globala cu oprire pe al doilea cel mai lung circuit din calendar si cu cele mai multe viraje, „COTA” oferind si de aceasta data testul sau tehnic si complex. Sezonul trecut, Artigas a incheiat competitia pe locul sase. 

Xavi Artigas a fost unul dintre cei sase riderii care s-au luptat pentru a ajunge la linia de finis, iar dupa de Ayumu Sasaki s-a prabusit in mod spectaculos cu doar trei ture inainte de linia de sosire, batalia a vazut grupul de cinci concurenti la distanta de putin peste jumatate de secunda. Xavi a reusit sa obtina al treilea sau trofeu Moto3, primul pentru CFMOTO si al doilea pentru echipa de la inceputul lui 2022.

Almansa, care a surprins intreg padocul prin viteza sa si atacul la podium in Argentina, a fost din nou la inaltime. Spaniolul concureaza in 2023 la FIM JuniorGP, dar este inlocuitor pentru Kelso care s-a accidentat in Portugalia. In Texas, Almansa s-a clasat pe 17. 

17 puncte este diferenta dintre Artigas (pozitia a treia in clasament) si Daniel Holgado care ocupa locul fruntas. CFMOTO Racing PruestelGP este pe locul 5 in clasamentul pe echipe, iar CFMOTO este in prezent al treilea cel mai bun brand din divizia Moto3. 

Urmatoarea provocare din calendarul MotoGP are loc la Jerez pe 28-30 aprilie. 

Moto3 2023 Red Bull Grand Prix of the Americas

1. Ivan Ortola (ESP) KTM 32:01.062
2. Jaume Masia (ESP) Honda +0.457
3. Xavier Artigas (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +0.558
4. Diogo Moreira (BRA) KTM +0.567
5. Daniel Holgado (ESP) KTM +0.657
17. David Almansa (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +24.204

Moto3 2023 world championship standings after 3 of 21 rounds

1. Daniel Holgado (ESP) KTM, 49 points
2. Diogo Moreira (BRA) KTM, 49
3. Xavier Artigas (ESP) CFMOTO, 32
18. Joel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP, 7


CFMOTO si Artigas, pe podium in Statele Unite 

Te-ar putea interesa si:

CFMOTO ZFORCE 1000 SPORT R

Cu o latime de 64 inch, putere crescuta 90 CP si manevrabilitate agila, CFMOTO duce performanta SSV la urmatorul nivel cu modelul ZFORCE 1000 SPORT R, un aliat pregatit pentru cele mai extreme provocari off road. Anvelopele masive 29 inch montate pe ...

Citeste mai mult